Mountain Lovers: 10 rokov cyklodobrodružstva s Klimatexom

Juro a Daša sú pár fotiacich bajkerov tvoriaci už viac ako 10 rokov pod značkou Mountain Lovers. Na svojom blogu inšpirujú ostatných prostredníctvom príbehov odohrávajúcich sa mimo ich komfortnú zónu v odľahlých lesoch, na hrebeňoch hôr av neobjavených lokalitách, kde sa rozhodne nedostáva nič zadarmo. Žiadne prefláknuté MTB traily plné ľudí teda nečakajte. Mountain Lovers objavujú doposiaľ nepreskúmané cyklotraily a neopozerané miesta po celom svete a zdieľa ich s ostatnými spoločne s rozprávaním o svojich zážitkoch z ciest. Okrem európskych dobrodružstiev (Francúzsko, Švajčiarsko, Taliansko, Škandinávia, Španielsko, Balkán atď.) okúsili napríklad aj Thajsko či Ameriku. Naše oblečenie teda rozhodne nešetrí a testujú ho v naozaj náročných podmienkach aj situáciách. Prečítajte si nielen o našej dlhodobej spolupráci, ale aj napríklad o tom, aké produkty si počas jej trvania obľúbili najviac a prečo.

Naša spolupráca so značkou Klimatex odštartovala ešte v roku 2014, to znamená presne pred 10.rokmi. Začali sme skromne, testom trička, dnes už neexistujúceho modelu. Zobrali sme ho na prechod tureckými horami a keďže boli spokojné obe strany, spoluprácu sme postupom času rozšírili o ďalšie produkty. Máme pre vás výber toho, čo na náš za 10.rokov spolupráce urobilo najväčší dojem, alebo sa najviac pri našich horských výpravách osvedčilo. Tento výber už zahŕňa len aktuálnu ponuku, pretože za 10.rokov spolupráce sme si obľúbili, a stále využívame aj produkty, ktoré už v aktuálnej ponuke Klimatexu nenájdete.

Ultraľahká cyklistická bunda Klimatex JORAH (dámsky ekvivalent  – bunda LILAH)

Bunda JORAH je suverénne náš najobľúbenejší produkt od Klimatexu. Aktuálne využívame už niekoľkú generáciu tejto ultraľahkej bundy a nevieme si ju vynachváliť. Pre malú hmotnosť, iba okolo 150 gramov, máme bundu so sebou prakticky neustále. V batohu, v ľadvinke a hoci nie je premokavá, slúži neohrozene a dokáže vytvoriť dostatočný tepelný komfort, aby nám bolo príjemne aj vo vysokých horách, počas chladných večerov, alebo veterných rán.

Hybridná mikina PERCY (dámsky ekvivalent – mikina ROMY)

Ďalší z produktov Klimatex, ktoré nesmú chýbať na žiadnej našej ceste. Na mikine PERCY nás najviac zaujal elastický materiál rukávov a chrbtovej časti, v kombinácii s hrejivými, syntetikou plnenými panelmi, v časti prednej. Táto kombinácia sa výborne hodí večer pri varení, alebo k ohňu a keďže je jej vzhľad dostatočne reprezentatívny, mikinu si obliekame aj na večerné prechádzky po meste, alebo na stretnutia, keď chceme aby bolo vidieť, za koho “kopeme”. :-)

Nepremokavá Ultralight bunda BYRON (dámsky ekvivalent – bunda LIA)

Ultralight je budúcnosť. Trend ultraľahkého vybavenia síce nie je v našich končinách až tak rozšírený, ale svojich priaznivcov si už našiel. Ani my nie sme výnimka, veď dávno sú preč časy, keď boli ťažké vetrovky štandardným odevom do každého počasia. LIA a BYRON vážia vo veľkosti M iba 230 gramov, vo veľkosti XL 290 gramov a vodný stĺpec 8 000 mm zaručí, že žiadna prehánka vám zážitok z jazdy rozhodne nepokazí.4

MTB kolekcia – pánsky MTB dres LEHU, SHELOB a SHADOW (dámsky MTB dres SHEBA a AMBA)

Veľmi sme sa potešili, keď Klimatex pripravil na túto sezónu, ako novinku, MTB kolekciu zloženú z dámskych aj pánskych voľných dresov a cyklošortiek. Trailové jazdenie, celosvetovo, naberá na sile a stále viac bajkerov vyhľadáva traily, lebo traily = zábava. My sme novú MTB kolekciu otestovali v horách Grécka. A hoci nebolo tak teplo, ako sme predpokladali, je vidno, že strih aj použité materiály dresov boli premyslené a odrážajú potreby dnešných bajkerov. Veľkým plusom je extra priedušná sieťovina na chrbte, bokoch a rukávoch, ktorá zabezpečí, že sa v drese cítite príjemne aj v najteplejších dňoch.

MIX TRIČIEK: Dámske funkčné tričko LAINEY a MANKAI

S tričkami sme začali, s tričkami aj skončíme, lebo Klimatex tričká proste robiť vie. Všetky tričká, ktoré používame či už na bajkovanie, alebo len na klasické nosenie, majú zaujímavý dizajn, sú z příjemného a rýchloschnúceho materiálu

 

Musíme povedať, že za 10.rokov spolupráce urazil Klimatex obrovský kus cesty. Vždy sa tu môžete spoľahnúť na kvalitné produkty, ktoré sú dostupné širokým vrstvám športovcov. Oblečenie je z roka na rok prepracovanejšie, dizajnovo príťažlivejšie a my sa ich nebojíme zobrať ani do najvyšších hôr a na najťažšie akcie, ktoré nás napadnú. Už teraz sa tešíme na ďalšie dobrodružstvo, ktoré s Klimatexom zažijeme.

Páčil sa článok?